december 13, 2016

Utrusta verkstaden

Av admin

verkstad

Har man startat en verkstad så gäller det att vara ”up to date” med de maskiner och verktyg man använder sig av. En dålig utrustad verkstad är som att gå dåligt klädd på vintern. Det blir svårt att utföra sitt jobb om man inte har de verktyg som behövs.

Om man precis kört igång sin verksamhet så kan det vara värt att kolla upp vad som finns på marknaden för att hitta den verkstadsinredning som krävs för din verksamhet. Mycket är ju beroende på vad du håller på med och vilken typ av inredning som du behöver. Du som företagare har nog full koll på vad som är nödvändigt och inte för att din verksamhet ska fungera.

Ta även ett snack med de anställda vad de anser sig behöva för att få en så bra arbetsplats som möjligt, om det är så att inte budget tillåter vissa saker så försök hitta liknande produkter som säljs ut som begagnade och till ett lägre pris. En del maskiner och inredning. Gesab är ett bra ställe att börja på när det gäller utrustning och inredning till din verkstad.

Innan inredning och maskiner ställs in i verkstaden så kan det vara bra att passa på att måla om och fixa till så det blir ljust och fräscht innan verksamheten sätter igång. Se till att på ett smart sätt lösa förvaring och annat som kanske i i första hand har med verksamheten att göra. Ett schysst omklädningsrum för alla anställda är också på sin plats så att man känner att man har någonstans att kunna byta om och ta en dusch efter jobbet.