juli 23, 2015

Tips inför bilköpet

Av admin

Att köpa bil är för de flesta en av de större affärer man gör i livet och man är självklart angelägen att det skall bli bra.

Ett första tips är att verkligen tänka igenom vad man vill ha, dvs. typ av bil, storlek, utsläpp, utrymme osv. På internet är det ganska lätt att checka av kraven mot ett antal bilmärken och man har ganska snabbt sorterat fram något dussin bilmodeller som kan vara intressanta.

En någorlunda ny bil kostar mycket pengar och för att få ett grepp om vad de tänkta bilarna kommer att kosta så finns det flera bra sajter på Internet. Man matar in märke, modell, år och miltal och får en bedömning av priset. Ofta får man både ”pris hos bilhandlare” och ”pris vid privat affär”. Efter den processen har det troligen börjat utkristallisera sig en handfull modeller. Om det är begagnat som är intressant så ger någon timma framför datorn bra indikationer på om någon modell skall plockas bort p.g.a. kvalitetsproblem.

Så här långt kommen är det tämligen enkelt att börja hålla koll på bilhandlare i närområdet. Vad som är närområde beror nog lite på bilmodell. För ovanliga modeller får man vara beredd på längre avstånd. Auktionssajter har också ett stort bilutbud.