oktober 20, 2015

Tänk på säkerheten i vinter

Av admin

114026-winter-road

Under vinterhalvåret ställs högre krav på bilister och trafikanter för att bibehålla säkerheten i trafiken. Med mörker som dominerar under större delen av dygnet och ofta hala vägunderlagen ökar risken för olyckor och det blir extra viktigt att vara uppmärksam och försiktig. För att kunna vara det är det viktigt att utrusta sin bil med rätt komponenter. På så vis ser du till att skydda både dig själv, bilen och din omgivning från olyckshändelser.

Att köra bil under vintern kan vara en utmaning på många sätt. Nyckeln till god säkerhet på vägarna under vintern är framförallt säkra och bra vinterdäck och bra extraljus. Vinterdäck ger dig ökad kontroll över bilen och i Sverige är det lag på att använda vinterdäck mellan december och mars. Extraljusen är till för att se ordentligt i mörkret, men också för att andra ska kunna se dig och agera korrekt i sin körning. Genom att montera ett par extraljus på bilen lyser du upp i mörkret på nolltid. Många städer är ordentligt upplysta året om och gör att det är enkelt att bortse från behovet av extraljus på bilen under vintern, men många landsvägar är dåligt upplysta, vilket är lätt att glömma bort när man kör utanför stan.

Extraljus på bilen ger trygghet och gör att du kan se vad som händer, oavsett om det är vägstrukturen som ändras eller om ett vilt djur helt plötsligt dyker upp. Att montera extraljus på bilen är en enkel och effektiv skyddsåtgärd för körningen på vintern, eftersom du får en tydlig överblick över vägen och kan känna dig trygg med det som händer runtomkring. Snåla inte på säkerheten!