november 21, 2016

Sommarbil

Av admin

vrakig-cab

Begreppet sommarbil används till bilar som enbart körs under den varmare delen av året. Till denna kategori kan man räkna bilar med avtagbart tak, bilar med dåligt värmesystem och äldre bilar. Värt att komma ihåg, är att alla dessa uppräknade varianter, trotts allt går att framföra även på vintern.

Tillhör du dessa som älskar att fälla ner taket och blåsa fram med vinden i håret, ja då vet jag att det göra du nog helst på sommaren då det är varmt med ljumma vindar. Tjusningen försvinner lite då det börjar regna och blåsa snålblåst. Inte så roligt då snuvan i näsan fryser till is.

Bilar som saknar uppvärmning eller har en dålig sådan, körs nog också allra helst på sommaren. Man kan så klart installera ett värmepaket i bilen, så att det är möjligt att nyttja den flera tider på året. Är det en veteranbil kanske man helst inte ser att den körs när det är halt och salt ute på vägarna.

Oavsett vilken bil man har, är det bra att hålla den i bra skick. Garagerat under vintern, kan vara den ultimata platsen att hålla efter och kontrollera bilens kondition. Dagar som spenderas inomhus under vintern, kan användas till att underhålla pärlan.