juli 3, 2014

Service av bilen

Av admin

Service och underhåll är något som behöver göras på alla bilar och är näst intill nödvändigt för att förebygga och undvika större problem som kan uppstå.

Något som man bör göra vid varje service är att byta tändstift eftersom bra tändstift är avgörande för att motorn ska fungera på ett bra sätt och ha en bra och effektiv förbränning. Dessutom är väl fungerande tändstift bättre för miljön än gamla och slitna.

En annan sak som man också bör göra vid varje service är att byta olja och filter. Ett tecken på att oljan behöver bytas är att den börjar bli svart. Oljan bör alltid vara gyllenbrun till färgen, annars är det hög tid att byta den.

En komponent som inte behöver bytas särskilt ofta, men som ändå är viktig att byta ut i god tid är kamremmen eftersom en trasig kamrem kan leda till motorhaveri, något man helst vill undvika. Hur ofta en kamrem behöver bytas beror helt på vilken typ av bil man har. På till exempel Audi och Volvo håller en kamrem i hela 18 000 mil medan kamremmen i en Hyundai eller Subaru endast håller för 9 000 respektive 10 000 mil.