augusti 20, 2015

Serva mopeden

Av admin

999285-husqvarna-3124-sport

Har du också en moppe? Då vet du att den behöver kollas och servas ibland. Istället för att gå till en dyr verkstad och för att undvika onödig väntetid kan du göra jobbet själv! Du kommer garanterat spara in både tid och pengar. Det är inte särskilt svårt att serva moppen själv och dessutom vet du precis vad den får för service. Med några enkla knep kommer den att bli som ny.

De viktigaste sakerna att kolla är bromsar, däck, tändstift, olja och kylarvatten. Delarna ska kollas och testas noga och är det något som inte fungerar som det ska bör du byta ut det.

Är däcken slitna eller skadade bör de bytas ut. Vad gäller olja och kylarvätska ska du se att det finns gott om dem kvar. Du ska fylla på med nytt när det saknas. Med bromsarna ska du se efter noga om de är slitna. Därför är det en bra idé att skruva loss dem och se i hurdant skick bromsskivan är. Den är en väldigt viktig del på din moped som kan bli väldigt sliten med tiden. När du kommit till tändstiftet ska du faktiskt byta det varje gång du servar din moppe. Det förlänger livslängden för ditt fordon.

När du server din moppe själv är det smart att vara förberedd och ha de rätta reservdelarna hemma. Exempel på sådant är däck, bromsdelar och tändstift. Ibland kan det vara krångligt att finna rätt delar till sin moped. Ett tips är därför att beställa dem från internet, där utbudet är större. Cykelkraft är en av de större webbutikerna som har ett stort utbud av mopeddelar.

Efter att ha servat din moped kommer du att märka vilken skillnad det blir att köra den. Samtidigt minskar riskerna för att något tråkigt ska hända. Det är inte mycket som ska till för att du och din moppe ska ha de skoj på vägarna. Serva den själv redan idag!