december 23, 2014

Så tvättar du bilen

Av admin

Svenskar älskar verkligen sina bilar. Man lägger gärna ned stora summor pengar för att få köra just den bil man vill. Den ska vara skön att köra men också så klart se bra ut.

Många lägger tyvärr ned mycket pengar på en snygg bil för att sedan inte tvätta den tillräckligt ofta för att bevara dess utseende. Något som dels innebär att den inte ser lika snygg ut efter ett tag, men som också kan göra att bilens andrahandsvärde sänks, vilket innebär att ägaren inte får så mycket betalt för den som han skulle kunna få om den säljs vidare.

Att tvätta bilen själv är enkelt, och det behöver dessutom inte ta särskilt lång tid varje gång om du ser till att göra det regelbundet. Ett bra tips är att läsa någon av alla guider som finns på internet som noggrant går igenom vad du bör göra, steg för steg. Motormännen har en tvättskola som kan vara bra att följa.

Rätt produkter

För att få ett bra resultat gäller det att ha rätt produkter. När man tvättar och sköter om bilen själv sparar man stora summor pengar i slutändan. Då skall du också se till att investera i bra rengöringsprodukter också. Dessa kan du beställa direkt på internet från Mekster till exempel. I deras webbutik hittar du de bilvårdsprodukter du behöver för allt från däck och fälg till lack och interiör.

Avfettning

Avfettningen är ett av de viktigaste delmomenten i tvättprocessen. Den hjälper till att hålla lacken fräsch och skinande. En väl avfettad lack kommer enklare att kunna stöta bort smuts vilket gör att din bil håller sig ren längre. Se bara till att bilen är helt ren när du sätter igång. Använd inte ett för tjockt lager avfettning och följ instruktionerna som ges på flaskan. I slutändan kommer du att tjäna på din noggrannhet.