augusti 22, 2016

Med hjul men utan motor

Av admin

Trots att motorfordon är i fokus här på Apeindustri.se så stoppar det inte oss att utforska andra fordon med hjul. För många började nämligen den första känslan av frihet från ett fordon med den vanliga cykeln. Just därför tänkte vi i denna artikeln ge dem lite extra kärlek och med det kanske till och med slå ett slag för miljön. 

Varför cykla?

Att cykla har en stor mängd fördelar. För det första så sparar man mycket pengar på det.

Dels så behöver man inte utsätta bilen för slitage vilket beroende på bil kan spara astronomiska summor pengar i längden. Självklart så slits även en cykel men de går att hitta för betydligt mindre pengar än många bilar. Utöver det så sparar man självklart även in på bränslekostnaden.

Cykling är även en mycket bra träningsform och ger snabbt goda hälsoeffekter. Bortsett från minskade risker för en rad sjukdomar så brukar det även kunna förbättra psyket. Som ett lite extra plus så sparar man även  på miljön genom mindre utsläpp av avgaser.

Vilken typ av cykel?

När du väljer cykel så kan det vara bra att ha en uppfattning om ungefär hur du kommer cykla. Om tanken är att använda cykeln för turerna fram och tillbaka från jobbet så kan en vanlig standardcykel vara ett bra val. Vill man däremot nå högre hastigheter och kanske till och med tävla så är det racercyklar man skall titta på. Det är denna typen av cykeln man ser proffsen segla fram på under till exempel Tour de France. Dessa cyklarna kan i Sverige även kallas för landsvägscyklar.

Om äventyr lockar med så kanske en mountainbike skulle passa. Med dessa får man bredare däck och stötdämpning som gör dem perfekta för svårare terräng.

Cykel med motor

Under denna rubriken tänker vi bryta lite från vad vi sa i inledningen. Idag går det nämligen att få cyklar med motorer och då pratar vi inte om ”motorcyklar”. Istället handlar det självklart om elcyklar, vanliga cyklar som man själv trampar men där det även läggs till lite extra kraft från ett batteri och en elmotor.

Många upplever att dessa gör cykelupplevelsen ännu bättre och gör med de starta motorerna det otroligt enkelt att ta sig an även svåra backar eller långa sträckor man kanske annars inte klarat.