december 16, 2014

Laga bilen hemma

Av admin

Har bilen betett sig konstigt eller ger ifrån sig oroväckande ljud? Är det dags att kolla under huven och försöka lokalisera problemet? Här hittar du några punkter som du måste tänka på. 

Google är din vän

Om du hör ljud när du kör som du inte känner igen kan du gärna googla problemet när du kommer hem. Det finns många kunniga hemmamekaniker och proffs som hjälper andra person på olika bilforum och till och med Flashback. Var alltid tydlig i din beskrivning och berätta även vilket märke, år och modell som din bil har. Det hostande lätet från en Volvo kanske inte är lika allvarligt som när en Audi gör det.

Man kan också hitta nummer till verkstäder och prata med dem. Vissa verkstäder kommer alltid säga att de vill undersöka bilen innan de säger något och försöker locka in dig. Men med lite tur kan någon faktiskt ge dig lite råd och tips utan att du behöver lämna in bilen och betala.

Verktyg

Man kommer inte långt i arbetet om man inte har bra verktyg. Brukar du eller är du fast besluten att börja ta hand om din bil själv så går det inte att ha billiga verktyg från IKEA. Man behöver ha lite mer professionella hjälpmedel. Dock kan saker som en tålig domkraft eller specialnycklar vara dyra.

Här kan internet också vara till hjälp. Det finns en sajt där man kan hyra ut sina egna saker till andra privatpersoner för en begränsad tid och valfri summa pengar. Det är en mer ekonomisk smart att hyra en domkraft över helgen än att köpa en helt ny när du inte tänker använda den så ofta. Har man begränsat utrymmet i hemmet eller garaget är detta också en bra lösning på det problemet.