juli 5, 2015

Köpa begagnad lastbil

Av admin

3395777-lastbil

Att köpa en begagnad lastbil visar sig allt som oftast vara en bra idé. Att det är så fördelaktigt beror på att prisnivån är helt annorlunda än om det gäller ett helt nytt fordon av den här typen. För det allra mesta fungerar dessutom en äldre lastbil precis lika bra som en ny, den är alltså bara mycket billigare i inköp.

Köp från tillverkaren

Väljer man att köpa en begagnad lastbil kan det vara fördelaktigt, och framför allt en mycket tryggare affär, om man köper fordonet direkt från tillverkaren. Många lastbilstillverkare väljer idag att sälja begagnade lastbilar av det egna märket, exempel på en sådan tillverkare är DAF. På deras hemsida finner man en enskild sektion för just begagnade lastbilar till salu. Genom att köpa lastbilen direkt från tillverkaren försäkrar man sig om att få ta del av den stora kunskap och kännedom som finns om märket och dess egenskaper.

Undersök noggrant

Även om en begagnad lastbil är billigare än en ny så handlar det naturligtvis fortfarande om stora summor pengar. Det gäller därför att undersöka lastbilen och dess historia noggrant innan man genomför köpet. För att göra detta kan man till exempel beställa en fordonsrapport från Carfax eller googla fordonets chassinummer. Man kan även kontrollera i fordonets papper att det underhållits på rätt sätt av de tidigare ägarna och att det inte finns några anmärkningar från besiktningen. Dessutom bör man också stämma av att säljaren är den han eller hon utger sig för att vara och att det verkligen är den personen som äger lastbilen. Här skriver Trygg Hansa mer om sina rekommendationer för köp av begagnade lastbilar och andra fordon.