maj 17, 2013

Kamremsbyte

Av admin

Att byta kamrem kan vara en kostsam historia om du inte är händig och kan göra det själv. Eller för den delen har en god vän som är duktig på att skruva i bilar och har möjlighet att hjälpa dig. Oavsett hur du gör gör så förr eller senare så måste kamremmen bytas, och det är lite olika får bil till bil och modell till modell, men en regel är ungefär att man byter kamrem när bilen gått ungefär 12000 mil.

Byta själv eller på verkstad?

Har du möjlighet att byta kamrem själv så kan du spara en massa pengar, efter som det kan kosta en del att byta på verkstad, man ska dock veta att när en verkstad byter så finns garantier och annat som kan vara bra att ha. Om du till exempel ska byta kamrem till din Volvo, så har vi hittat en sida på Internet som tillhandahåller reservdelar till de flesta bilmärken, www.mekanika.se.

Kolla upp om du har någon kamrat som är duktig på att skruva i bilar om du själv känner att du inte riktigt har kunskapen att fixa detta själv. Du ska veta att du kan lära dig en hel del på att se på när någon annan hjälper dig. Så nästa gång kanske du kan göra detta själv eller hjälper någon annan som är i behov av hjälp.

Så lycka till med ditt kamremsbyte oavsett om du gör det själv eller lämnar in bilen på en auktoriserad verkstad.