juli 27, 2016

Jobba med bilar?

Av admin

bilar_227900236

När man talar om att jobba med bilar finns det nog många uppfattningar där ute om vad detta betyder. Här tänkte vi utforska några möjligheter man har om man vill göra bilintresset till ett jobb på något sätt.

Bilmekaniker

Detta är troligtvis en av de yrken de flesta tänker på när man säger ”jobba med bilar”. Det finns gott om verkstäder i Sverige och bilmekaniker behövs alltid för att fixa allt möjligt som går fel med både nya och gamla bilar idag. Om man finner det vara brist på verkstäder i området man bor kan man dessutom alltid lösa detta genom att starta eget.

Yrkesförare

Är man mer intresserad att att köra bilen än att hålla på under huven är det ju en helt annan klass av yrken man ska titta på. Att bli exempelvis en testförare är ingen liten uppgift och kräver att man är riktigt duktig på att köra. Andra mer lätta områden att ta sig in på är yrken som taxiförare.

Motorsport

Att ta sig in i världen av professionell motorsport är nog många bilentusiasters dröm. Men vägen dig är lång och hård. Det kräver dedikation och en bra attityd för att klättra i världen av motorsport. Naturligtvis kommer man att börja på amatörnivå i vilken sport det nu råkar vara man vill satsa på. Ett tips för att komma igång är att leta åt det officiella svenska förbundet för motorsporten man är intresserad av och se vilka rekommendationer och krav de har för att börja.